Naše rekordy

Netradičním tanečním vystoupením je pořádání rekordů: které máme všechny natočené na DVD 

1.  Tanec v igelitových šatech modročerné barvy cca 101 osob 

2.  Hawajanky, cca 89 osob 

3.  UFO – nejvíc žen a dívek oblečených v kombinaci barev bílá a stříbrná

Libuše Vladařová z Mikulášovic zorganizovala v rámci akce Hvězdicová jízda pokus, při kterém se shromáždilo 108 žen a dívek oděných do bílostříbrných šatů tvořených nejen klasickými materiály, ale také např. igelitem, záclonami, alobalem, nosiči CD, drátěnkami, lustrovými svítidly… Šaty byly zhotovené samotnými účastnicemi akce, které v průběhu pokusu vytvořily svým pohybem postupně nápisy MIKULKY, REKORD, STARS a 2008. Rekordu bylo dosaženo 4. května 2008 za podpory města Mikulášovice.

4.  Nejvíce vystoupení 1 souboru v 15 městech během 10 hodin

Skupina STARS VARNSDORF během 10 hodin projela města a obce Mikulášovice, Rumburk, Jiříkov, Šluknov, Velký Šenov, Lipová, Dolní Poustevna, Vilémov, Staré Křečany, Rybniště, Chřibská, Jiřetín pod Jedlovou, Horní Podluží, Dolní Podluží a Varnsdorf. V každém městě proběhlo vystoupení složené ze zpěvu, tance, přehlídky igelitových šatů a cheerleadingu. Skupinu účinkujících přišli ve všech místech podpořit „žluťásci“, kterých se dohromady sešlo 1070 a 3 psi. Každý žluťásek musel mít na sobě nebo sebou něco žlutého.Rekordu bylo dosaženo 18. dubna 2009 ve výše zmíněných městech a obcích v rámci akce Žlutá sobota

 

 

5.  Největší počet andělů ve třech městech v jediný den

Stars Varnsdorf zorganizoval akci, v rámci které se ve Varnsdorfu, Mikulášovicích a Dolní Poustevně sešlo v průběhu jednoho dne dohromady 392 andělů, kteří zatančili andělský tanec, jehož vyvrcholením bylo rozsvícení vánočního stromu. Andělé museli mít minimálně bílé šaty, křídla a svatozář. Rekordu bylo dosaženo 27. listopadu 2010 u příležitosti rozsvěcení vánočních stromů.

               

                

6.  Největší 3D origami Santa

Schrödingerův institut, Stars Varnsdorf a Biskupské gymnázium Varnsdorf společně vyrobily technikou origami trojrozměrného papírového Santu z 373 kusů papíru během 1:40 hod, který byl vysoký 74 cm. Na přípravě materiálů (skládání papíru na základní tvar) se podíleli studenti Biskupského gymnázia v průběhu cca 14 dní. Rekordní údaj byl do České databanky rekordů zaregistrován dne 21. prosince 2012 ve Varnsdorfu.

                                           

 

7. Rekord   " O největší počet   vyrobených klobouků s výukou a společným tancem na závěr “                                                              10.10.2021 Pivovar Kocour

   Celkem 167 účastníků akce tančilo po dobu jedné minuty společnou choreografii v ručně vyrobených kloboucích.

 
novinky novinky
Partneři:
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Stars Varnsdorf
Líba Vladařová
Bratislavská 2706
407 47 Varnsdorf
Tel.
+420731574399
Email
IČ:
22829474