TANEČNÍ SKUPINA STARS VARNSDORF

Skupinu založila Libuše Vladařová v roce 1995, na ŽŠ Bratislavská s původním počtem dívek 8, který se postupně rozrůstal. Skupina používala název Snak Flowers , který počeštila a používala Hadí Květ. Asi 4 roky fungovala pod hlavičkou školy, kde i trénovala. Potom přešla na tréninky do Vaspedu nad Městskou policii.
 
Mezi první vystoupení patřily například Mikymausové (modré pruhovaná mikina, modré elastiky, čuníci (bílá trička, růžové sukýnky, uši, nos), čarodějnice, Ufo( kombinace bílo stříbrné), vojáci (červenostříbrní), tanec dvojic (červenočerné kraťasy s tričkem) úspěšné Egypťanky atd…
 
Skupina se rozrůstala a tančila dle úspěchů a různých vlivů. V roce 2004 přešla skupina na tréninky do „tosáckého učiliště“, kde s menší přestávkou působí doteď. Ten rok jsme se jeli podívat na MČR jako diváci, dostali jsme zde kontakt a od roku 2005 jsme se aktivně zapojili do „Velké rodiny“ Cheerleaders v České republice a stali se členy České asociace cheerleaders Praha. V tuto dobu se mění název skupiny na dnešní STARS Varnsdorf.
 
Tréninky, různá školení včetně prvních úspěchů, jsou celkovou součástí týmu. Pod křídla nás vzal SK Paintball. Hlavní trenérkou je Líba Vladařová. Původní sestava 18 členek se postupně rozšířila. Letošní rok jsme trénovali věkovou kategorii Peewees ( 6-11 let), junior ( 12-15 let ) , senior (16 let a více). V roce 2008 k nám přibyla skupina Babčastars, která zahrnuje ženy ve zralém věku. Nejstarší cvičence je 68 let. Specializací našeho tance je cheerleading, který zahrnuje efektní taneční vystoupení stanty (,,živé lidské pyramidy“) akrobacii, cheer a chants (povzbuzující pokřiky) spojené do divácky velice zajímavé cheer show.
 
Cheer Stars Varnsdorf sbírá každoročně řadu ocenění na naší i mezinárodní scéně. Účastnili jsme se několika Mistrovství ČR, na kterém jsme získali řadu titulů. Minimálně 4 roky jsme Mistří ČR jak v kategorii cheer tak v kategorii Dance. V roce 2008 jsme se účastnili soutěže v Tropical Islands. Zde jme byli nominováni na mistrovství světa v USA v Orlandu, kde následující rok 2009 jako první Česi reprezentovali naší republiku na světové soutěži World Championchips 2009.V letech 2010 a 2011 skupina opět zazářila a skvěle reprezentovala nejen Varnsdorf na Mistrovství Evropy Paříži.V roce 2012 a 2013 byla završením celoroční práce a píle účast na „Elite Cheerleading Championship“ v německém Bottropu, odkud jsme si přivezli několik ocenění v kategorii Jazz dance a Freestyle. Juniorky navíc opět získaly postup na Mistrovství světa do Orlanda na Floridě 2014 a kvalifikaci na „The European Open 2013“ v Paříži.
V sezoně 2013/2014 jsme zkusili i taneční soutěž "Děti fitness aneb tancem proti drogám" ,kde jsme se dostali až do finále v pražské  Lucerně.Odtud si přivezla 3. místa nejen peeweeska a junior, ale i 1. místo BabčaStars.
V roce 2014 jsme se stali členy Czech Cheerleading Union, o. s., nové unii sdružující týmy a jednotlivce, kteří se věnují cheerleadingu.Na  otevřeném mistrovství ČR -Cheer Cup 2014, pořádané CCU, získala peewees 2. místo v dancu a junior 2.místo v jazzu a 3. v dancu.Tento úspěch si zopakovali i v následujícím roce, kdy peewees přidali 3. místo v kategorii cheer.
V roce 2014 získala skupina Stars ve Varnsdorfu titul  Sportovec roku a 2.místo trenéra roku, v následujícím  roce získala 3. místo. Titul kolektiv roku obhájila zvovu v roce 2016, v roce 2017 se umístila na 2. místě.
 
Mimo soutěžení je skupina celoročně velmi aktivní. Sama pořádá program určený pro veřejnost, který má již desetiletou tradici nazvaná ,,Vánoční kometa“, či pořad určený ke dni matek  pod záštitou  města Varnsdorf  „Stars pro město“.
Od roku 2012 spolupracujeme   s německým partnerem v Sebnitzs. Ze vzájemné spolupráce a společného zájmu sportovat, vyměňovat si zkušenosti a vzájemně se poznávat na obou stranách hranice vznikl projekt   „S medvědem přes hranice“.Od té doby se uskutečnilo již několik společných vystoupení a projektů. Během tréninků a soustředění mají Starsky možnost vzájemně si vyměňovat zkušenosti ,překonávat jazykovou bariéru a zdokonalovat se v akrobacii.
 
Stars vystupuje na kulturních a společenských akcích ve městě, ale i po celém Šluknovském výběžku a okolních městech, v roce 2014 naše děvčata  účinkovala v programu Schule mit Clowns v největším evropském  přírodním divadle v Rathenu.
 
Naše řady se postupně rozrůstají.Tréninkové hodiny probíhají 2x do týdne.
 
Během roku pořádáme víkendová soustředění v Mikulášovicích či jeho okolí, o prázdninách jezdíme na FCC-Camp , který je veden odbornými lektory z USA.
 
Každým rokem vyhlašujeme nábory pro nové členy. Největším oceněním je pro náš tým potlesk diváků. A co dál?   Určitě se můžete těšit na nové sestavy, nové soutěže a Stars je tu již 28. rokem.....
novinky novinky
Partneři:
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Stars Varnsdorf
Líba Vladařová
Bratislavská 2706
407 47 Varnsdorf
Tel.
+420731574399
Email
IČ:
22829474